8 янв. 2021 г., 14:45

Ноемврийски дъжд 

  Поэзия
172 0 1

Някой скъса небето
и от него
посипа се студ.
Заваля.
И полите прибра си
набързо
денят,
поизгубен
в ноември.
Някой тръсна дърветата
и последните
жълти листа
изпопадаха.
Смут.
После - смърт.
И небето се
сля със земята,
която простена.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Бърррр! Колко студ се усеща, но е тооолкооова красиво! Много красиво!
Предложения
: ??:??