Jan 8, 2021, 2:45 PM

Ноемврийски дъжд 

  Poetry
173 0 1

Някой скъса небето
и от него
посипа се студ.
Заваля.
И полите прибра си
набързо
денят,
поизгубен
в ноември.
Някой тръсна дърветата
и последните
жълти листа
изпопадаха.
Смут.
После - смърт.
И небето се
сля със земята,
която простена.

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Бърррр! Колко студ се усеща, но е тооолкооова красиво! Много красиво!
Random works
: ??:??