7 нояб. 2009 г., 00:26

Нощ 

  Поэзия
570 0 12

НОЩ

 

Дали нощта е времето,

когато уморените ни чувства спят,

когато, като в тъмен грозд,

сънят налива жизнен сок

във сетивата ни?

 

Покой ли е нощта?

Или порой от потъмнели страсти,

когато завистлива клевета

забива нож в гърба

на песни и приятелства?

 

Когато жадните за топлина души се сливат

в един откраднат миг със вечността,

опиват се с любовно вино

и се откриват мълчаливо –

не е ли откровение нощта?

 

Когато раболепни трубадури свирят

с издути бузи и изпразнени сърца,

а забравени момичета изгарят със сълзите си

несподелените легла –

дали не е страдание нощта?

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??