Навън се стеле мрак,
Луната витална блести,
под мене тревата е влажна,
а отгоре ми блестят звезди.
Нейните лъчи минават през косата,
гонят се по росната трева.
И в очите ми виж звездите -
от тях сега струи светлина.
Нека ти отдам от нея,
усети със мен безкрайността.
И, докато настъпи утро,
да сме в плен на вечността.
© Миглена Ангелова Все права защищены