27 окт. 2009 г., 16:01

Нощем градът шуми 

  Поэзия
587 0 1

Вечер градът бучи...

Със гърлен грохот

от всички страни -

коли, светлини...

разминават се в всевъзможна полуда.

Във къщи високи затворници крещят по принуда.

 

През шума светлинен и звуков път си пробива,

до мозъка ми, малка мечтица сънлива -

да стане тихо, поне за миг,

да чуя тишината, да я спра със вик.

Да стане тихо, да си помълча,

мисли си крещящи да поспра.

Да стане тъмно, да падне мрак

и, в истинското черно, звезди красиви да загледам пак.

Да стане тъмно и във тъмнината

да разгледам пак лицето на луната.

Да стане тъмно и да спусна клепки леки,

по принуда - не, а със светлините меки...

 

Да стане тъмно, тихо и в тъмнина, и тишина

спокоен, със усмивка да заспя в нощта.

 

 

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??