Добре дошло троянско конче!
Ти си ми подарък
от мнимите приятели,
които в теб се крият...
Слънцето поляга в залез
и кървавата нощ е близо.
Ами, ако те запаля
и подгрея с теб луната?!
Всички тайни ще са явни.
Ще освободя Касандра!
Стига вече да я хулят,
че предсказва гибел,
че е луда...
И ще има още Троя.
А Елена ще проводя
другаде да дефилира...
Че къде без нея Омир
песните си ще разказва?
© Стойчо Станев Все права защищены
Благодаря за коментара и оценката, Албена!