15 апр. 2006 г., 16:29

НОЩИ ТЕМЕНУЖЕНИ 

  Поэзия
764 0 4
Нощи теменужени окъпани от нежната роса,
така изстивате от дневните пожари.
Промъкват се плахи сенки в тъмните стъкла,
прибират се закъснелите жътвари.

А вятърът повява с теменужено ухание,
разнася аромата на далече.
Фарове проблясват в мрака като в бдение,
още някой се прибира късно тази вечер.

Безброй щурци симфония любовна свирят.
Момиче сладко спи от музиката чудна.
Вълните заличават пясъчната диря
и с грохот връщат се в морето бурно.

Притихнали дърветата се сгушват,
по клоните гнездата вече спят.
Горещи устни теменужени запяват
и мъката на другите топят.


© Даниел Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??