22 июл. 2010 г., 13:41

Нощи в ада 

  Поэзия
569 0 2

Предадохме си вярата,

захвърлихме я, кучета я ръфат,

оставихме я цялата,

в каналите вонящи с предразсъдък.

 

Обрекохме душите си,

безмислено се тъпчеме със соя,

съблякохме жените си,

останахме без нравствени устои.

 

Заровихме главите си

в тресавища, потънахме до шия,

продадохме мечтите си

и тръгнахме с цървули на просия.

 

Живеем ли, какво ли е...?

Не знаем ни покой, ни вяра,

животът ни в безволие,

а дните са ни нощите в ада.

© Валентин Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??