23 янв. 2011 г., 11:38

Нощна пеперуда 

  Поэзия » Другая
1405 0 11

Нощна пеперуда

 

Нощта е твоето прекрасно време

за танци, за мечти и за любов,

от пърхащите ти крила ще вземе

най-хубавите мигове живот.

 

Нощта е твое царство безметежно

и нежна изповед пред светлия олтар,

а горе във небето ти безбрежно

луната ти е верен, стар другар.

 

Звездите са огрели вече пътя,

по който ще поемеш във нощта –

литни сама, в очакване на утрото,

във хоризонта впила сетива.

 

Нощта ще те обича и очаква

да те обгърне в своите воали,

светулките ще те последват в тъмнината

в посоката, която си избрала.

© Дорика Цачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??