Нощта е река. С въртопи и подводни капани.
Рани дълбае, а бреговете се разливат като тъга.
Душата ми следва извивките на рапаните
и чака да съмне. Тя знае, след мрака идва
… светлина.
Нощта е река. Отмива с водите си времето.
Късче нежност, потънала в тишина,
пропита с откровения неизбежни пред себе си.
Учестено пулсира единствено ехото
… от удара на твоите весла.
Нощта е река. Разсъблича мократа риза
и неусетно прелива в морето на новия ден.
Тъгата до точка в душата се свива,
и жив, светлолик е светът, сякаш
… в химн прероден.
© Даниела Виткова Все права защищены