14 мая 2014 г., 21:36  

Нощта на блажените вярващи 

  Поэзия » Любовная
1556 0 19

 

 

Тази нощ ще бъда милостива.

Няма да поискам невъзможни

отговори, клетви… И не бива.

Тиха ще съм. Кротка. И ще сложа

буйния си нрав зад седем ключа.

Топла и гальовна. Пъстрокожа.

Вярна чак до глупост. Като куче.

 

Тази нощ ще бъда ослепяла.

Глупава и няма. Слаба даже.

Глина ще е тялото ми. Бяла.

Ноктите си няма да покажа,

колкото и много да поискам.

Филмът ще е с цвят. Пълнометражен.

Толкова, че чак да сме си близки.

 

Тази нощ ще бъда изненада.

Всичко, за което си мечтал и

даже не сънувал. Хор цикади

още от привèчер са запяли,

с фрак и папийонки на райета.

Всичко съм измислила.

Заспа ли?

Нощ е на блажените поети.

© Мая Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??