Тази нощ ще бъда милостива.
Няма да поискам невъзможни
отговори, клетви… И не бива.
Тиха ще съм. Кротка. И ще сложа
буйния си нрав зад седем ключа.
Топла и гальовна. Пъстрокожа.
Вярна чак до глупост. Като куче.
Тази нощ ще бъда ослепяла.
Глупава и няма. Слаба даже.
Глина ще е тялото ми. Бяла.
Ноктите си няма да покажа,
колкото и много да поискам.
Филмът ще е с цвят. Пълнометражен.
Толкова, че чак да сме си близки.
Тази нощ ще бъда изненада.
Всичко, за което си мечтал и
даже не сънувал. Хор цикади
още от привèчер са запяли,
с фрак и папийонки на райета.
Всичко съм измислила.
Заспа ли?
Нощ е на блажените поети.
© Мая Попова Всички права запазени