4 нояб. 2023 г., 21:33

Нощта преди балотажа 

  Поэзия
348 2 5

НОЩТА ПРЕД БАЛОТАЖА

 

Просват дрипи и парцали сури облаци над мен.

Няма кой да ме погали, да почерпи бира – кен.

В таралежовите локви шляпа есенният дъжд.

Проститутки две сиротни чудят се дали съм мъж.

С откровена изненада ме следи един бакшиш –

сякаш ще ме кара с Влада в Рим, Берлин или Париж.

 

Травеститът Росиела пак се прави на копук! –

цял ден дебне клиентела! – свири му се на дудук.

Две патрулки с три ченгета врътнаха се на обход.

Стихна Синята планета – спи и моят мил народ!

Песъчинка във пейзажа, ще си хвъркам до зори.

Ще летя след балотажа вече с динени кори!

 

4 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 21, 25 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Автор запретил голосование.
Балотажът ще покаже
пак поредните лъжи.
Дясно ляво ли ще смаже,
ляво ли ще натежи?
Ляво, дясно, но е ясно, ...
  370 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??