5 нояб. 2023 г., 07:02

Балотажът ще покаже 

  Поэзия
341 1 3

Балотажът ще покаже

пак поредните лъжи.

Дясно ляво ли ще смаже,

ляво ли ще натежи?

 

Ляво, дясно, но е ясно,

бъдещето ни боли,

всичко уж тече прекрасно,

но наужким е, нали?

 

Толкова боли наяве,

станали сме за кашмер.

Уж властта народът дава,

а си няма хал хабер.

 

Хранят го с лъжи до дупка,

до провал с прочут прогрес

и лъжите сладко хрупка,

храни алчен интерес.

 

Храни интерес брутален

не един, а цял чувал.

И на избори се пали,

но едвам, полузаспал.

 

© Милена Френкева Все права защищены

НОЩТА ПРЕД БАЛОТАЖА
Просват дрипи и парцали сури облаци над мен.
Няма кой да ме погали, да почерпи бира – кен.
В таралежовите локви шляпа есенният дъжд.
Проститутки две сиротни чудят се дали съм мъж. ...
  335 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • А накрая ще излезе
    положение последно -
    Ляво, дясно, няма друже,
    всичко е с оценка... средно...

    И сети се що е туй
    дето па си го избрахме -
    Нема как да кажа, чуй,
    но пак на Средния кацнахме...

    Поздравявам те.
  • Еее, нали в обещанията всичко трябва да е розово, и нали са само обещания
  • Точна реплика, чедо. Благодаря ти за нея!
Предложения
: ??:??