11 нояб. 2021 г., 20:27  

Носталгично 

  Поэзия » Пейзажная, Философская
577 4 3

Здравей, море! Самотно ли си днес?
От студ сковано си... за теб е нетипично.
Натежала е мъглата, взела е превес,
носят се вълните, някак безразлично.

Запей, море, виж гларусите чакат,
в танц лудешки да ги поведеш.
Скалите с кормораните по тях очакват,
в дантелен тюл отново да ги облечеш.

Впрегни, море, вълните в колесници,
сплети във гривите им слънчев лъч,
по скалите да разсипят хиляди жълтици,
по брега да завали вълшебен дъжд.

Стани, море, от пясъка отмивай,
следи разпръснати от скъсани окови.
Както ти умееш вълноломите заливай...
стани море...  просторите са твои.

Аз знам, море, събрало нови сили,
във вихъра си ще се понесеш,
когато се разпръснат облаците сиви...
сърцето си... в ръцете ми ще поднесеш!

11.11.2021г.

© Теодора Атанасова Все права защищены

  378 
  1147 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Стани море, от пясъка отмивай
    следи разпръснати от скъсани окови"!!!👏
    Какъв прекрасен рисунък! Личи си колко много обичаш морето, Теди!💓
  • Това море, как ме развълнува! Хареса ми и те поздравявам!
  • Дадено ти е да сееш Благодат! Благодаря!
Предложения
: ??:??