Само, само ти една
можеш в мен да разбереш
тази вечна самота,
този шеметен копнеж.
Пак в прозрачните стъкла
свлича немощ през дъжда
във очите светлина
и превръща се в тъга...
И отново в мътен дим
твоят образ е незрим.
Аз самият те открих
и погребах в моя стих.
© Младен Мисана Все права защищены
Но точно в тъжните очи на самотата изгрява красива поезия!