13 июл. 2006 г., 00:34

Нов Ден , част 1 

  Поэзия
541 0 2

Нов Ден

Изгрев нов, лъчите те озаряват
Очите ти след миг изгряват
Готова си за новия си ден
Готова си да срещнеш мен

Нов ден, нов лъч, очаквам любовта
Събудих се по-щастлив сега
Нов живот се буди в мен
Очаквам да имам хубав ден
Усещам, че някой ме следи
Душата ми вече се измори
Не чакам новата любов
Защото никога не съм бил готов

Станах, погледнах към морето
Закусих пак, изпих си кафето
Облякох се и излязох да се поразходя
Но с никоя не мога разговор да водя
Едната не става за общуване с човек
С другата разговора не е лек
Третата с много думи ме залива
А последната винаги истината скрива

Пейка самотна на празна алея
Да се усмихна на някое момиче не смея
Виждам погледи замечтани,
Но в сърцето има още рани
Дъхът ми спря, когато се появи ти
Погледът проследи твоите очи
За миг обърна ми се сърцето
Към теб пристъпих, заради което

Станах заговорих те пръв
От страст закипя моята кръв
Понечих да кажа нещо, да те заговоря
Не можеш даже името си да повторя
Бях се стъписал, бях полудял
За малка разходка с теб бях закопнял
Предложих ти и ти я прие
Да видим докъде ли тя ще ни доведе?

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да видиме де... с нетърпение ще чакам продължението! Поздрави!
  • Христо, като разказ се е получило.
    Поздрави.
Предложения
: ??:??