Цветно листче стискам в ръчичка
и за теб копнея, животе мой!
Дарява светлина и топлина
създателят на света.
Раждам се аз с мъки големи
и появявам се на този свят.
С отворени очи и надежда
за много любов и радости.
Родила ме тя – майка Земя.
Чиста, добра, с невинна душа!
Дарила ми нов живот
и поставила ме в люлката на мечтите...
Закърмила ме тя със златисто млекце
и ми ушила малко елеченце.
За да стопли моето сърчице,
започнала песничка да ми пее.
И благодарна съм аз,
че съм тук на този свят,
за да изпитвам и радости, и неволи
и да обичам и дарявам
Надежда за любов!
© Босилка Алексова Все права защищены