НОВА ГОДИНА
Идва Новата година,
а тази бързичко отмина.
Мама баница с късмети прави,
а аз пожелавам „бели агнета в кошари”.
Сурвакничката в ръката ми стои
и много тупаник крои.
Късметче сладко ми се падна,
но котката ми го открадна.
Коледари мили идват вкъщи,
а кучето пазач много им се мръщи.
Татко даде им геврек,
който беше много, много мек.
Скоро зарята каза „бум”
и създаде много шум.
Мама и татко наляха си шампанско
и бързо тръгнахме за Банско.
Там имаше ски и пързалка.
И по тях пързаляше се зарята.
Честита Нова година на всички
хора, животни и птички!
Ралица Костова
© Ралица Костова Все права защищены
А котката май заслужава ритник.