7.01.2010 г., 14:06 ч.

Нова година 

  Поезия » Друга
867 0 3

НОВА ГОДИНА


Идва Новата година,

а тази бързичко отмина.

Мама баница с късмети прави,

а аз пожелавам „бели агнета в кошари”.


Сурвакничката в ръката ми стои

и много тупаник крои.

Късметче сладко ми се падна,

но котката ми го открадна.


Коледари мили идват вкъщи,

а кучето пазач много им се мръщи.

Татко даде им геврек,

който беше много, много мек.


Скоро зарята каза „бум”

и създаде много шум.

Мама и татко наляха си шампанско

и бързо тръгнахме за Банско.


Там имаше ски и пързалка.

И по тях пързаляше се зарята.

Честита Нова година на всички

хора, животни и птички!

                               Ралица Костова

 

© Ралица Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??