Нова година настъпи
сред приятели добри.
Грее елхата накипрена,
любовта ни опи.
Тръгнаха сурвакари
още в зори,
тупат с дряна
за здраве всяка гърбина,
наричат щастие, късмет,
за всяка къща берекет.
Яжте и пийте,
тревогите за ден скрийте,
изкуствено врага поздравете -
а утре се разплатете.
Бог залъжете с чисти дела,
нали сме добри чеда!
© Василка Ябанджиева Все права защищены
а утре се разплатете.
Бог залъжете с чисти дела,
нали сме добри чеда! "
Поздравления и от мен!