Новата
Ето я. Дълго очаквана, свидна.
Шестнайстата година от новия век.
Пристигна красива, изящна и дивна,
носеща радости за всеки човек!
Посрещнете я с радост, с усмивки.
Погледнете! С усмивка пристигна и Тя.
Забравете за Старата. Тя си отиде.
Както старите казват - свойта песен изпя.
Налейте по чашка. На екс я изпийте.
Любимата песен изпейте във хор.
Отворете сърцата. Любовта си не крийте.
Тя не понася окови. Иска простор!
Нека ви бъде щастлива година!
Да се сбъднат всички ваши мечти!
И тази ще си има своята зима,
но и в най-лютия студ мечтата лети.
© Ник Желев Все права защищены
"Налейте по чашка. На екс я изпийте.
Любимата песен изпейте във хор.
Отворете сърцата. Любовта си не крийте.
Тя не понася окови. Иска простор!"