17 авг. 2023 г., 09:27

Новините на България 

  Поэзия
272 3 4

НОВИНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

 

... аз нямам никаква вина в това, че с мен светът е грозен,

и всяка гнусна новина започва с тоя Христо Грозев? –

потеглил в Англия на лов – и Путин все да му е черен,

в добавък – с Алексей Петров! – и с натрошения му череп.

На мекичкото велпапе да се излегне Кака Кури,

 

която цял ден в БСП сънува всенародни бури!

Да ми навират от зори Доган и Просто Киро – с Боко,

безумци – алчни за пари, нас пак ни вързаха жестоко! –

Родино! – глупава страна, окрякана от сонм мисирки.

Мечтая си за тишина! – пък те да правят цял ден свирки!

 

16 август 2023 г.

гр. Варна, 21, 50 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??