Новите управници на България
По Вазов
Българийо, във тебе се кълняха.
Една бе ти достойна зарад тях.
Но те за теб дали достойни бяха?
Боричкаха се за властта. И я вземаха.
И твойто име само кат мълвяха,
разграбваха те и продаваха без страх.
© Мария Костова Все права защищены