В друг живот ще си бъдем опора,
този нека сладни и люти.
Уповавай на точните хора
сред цафари и звънки лютнѝ.
Запечатай дюкяна с преструвки,
не робувай за дребни пари.
Късай нощем дебели обувки
в танци, лудост и смях до зори.
Зима иде, снегът ще засипе
опустял, калдъръма към мен.
И когато клепало захлипа,
да те сетя благат, натъкмен.
Гледай право напред, накъм дните,
бяла пролет призвали в дома.
Отброявай минути честити,
посрещни ме– отново дошла.
© Светличка Все права защищены