Nov 23, 2023, 6:24 AM  

Новодошла 

  Poetry
136 2 6

В друг живот ще си бъдем опора,

този нека сладни и люти.

Уповавай на точните хора

сред цафари и звънки лютнѝ.

 

Запечатай дюкяна с преструвки,

не робувай за дребни пари.

Късай нощем дебели обувки

в танци, лудост и смях до зори.

 

Зима иде, снегът ще засипе

опустял, калдъръма към мен.

И когато клепало захлипа,

да те сетя благат, натъкмен.

 

Гледай право напред, накъм дните,

бяла пролет призвали в дома.

Отброявай минути честити,

посрещни ме– отново дошла.

© СК All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??