В ритъма на танца поведе ни магичен глас,
глас познат и лечебен дори в минутите първи
от годината нова, която така бленуваното щастие
щеше да донесе за всинца ни на хорото кръшно,
буйно и игриво, виещо се кат змия в посоки
също толкоз, в ритъм новогодишен и веселие
Всенародно и някак по своему вълшебно даже!
Въртележката новогодишна нямаше край-
всички на хорото играеха неспирно,
а певецът народен без глас остана дори,
за да забавлява тълпата неуморна,
жадна за танци народни и за наричания родни!!!
Антон Тодоров
© Антон Тодоров Все права защищены