23.01.2023 г., 7:13 ч.

Новогодишна въртележка 

  Поезия » Хумористична, Свободен стих
718 0 0

В ритъма на танца поведе ни магичен глас, 

глас познат и лечебен дори в минутите първи 

от годината нова, която така бленуваното щастие 

щеше да донесе за всинца ни на хорото кръшно,

буйно и игриво, виещо се кат змия в посоки 

също толкоз, в ритъм новогодишен и веселие 

Всенародно и някак по своему вълшебно даже!

Въртележката новогодишна нямаше край- 

всички на хорото играеха неспирно,

а певецът народен без глас остана дори,

за да забавлява тълпата неуморна,

жадна за танци народни и за наричания родни!!!

Антон Тодоров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Антон Тодоров Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Яли, пили и се веселили »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??