9 июл. 2021 г., 14:40

Нулагодишен 

  Поэзия » Философская
210 0 0

Първи въпрос: На колко години си?

По това преценяват капацитета ти.
Какво можеш, какво не можеш, какъв характер си изградил.
А какво ще кажат, ако си на нула и току-що си се родил?

 

Да си нулагодишен хич не е лесно.
Трябва все да лежиш и да се правиш, че ти е интересно.
Никой не разбира езика ти гу-гу, га-га.
Ти искаш да кажеш "трактор", а те - "ма-ма".

 

Но все някак ги приемаш тези възрастни
с всичките им странности и шеги.
Докато един ден не порастеш
и своя собствен път не избереш.

© Александрина Пандурска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??