Някога,
когато Тодор Живков
щеше да тръгне нанякъде,
изправяха шосетата …
Запълваха дупките …
Метяха тротоарите …
Укрепваха мòстовете …
Всички си пазеха постовете!
А сега:
президентът да тръгне нанякъде,
премиерът да тръгне нанякъде,
парламентът да тръгне нанякъде,
омбудсмана да тръгне нанякъде –
все същата кал си остава!
Няма първи човек в тази държава!
© Ангел Чортов Все права защищены