10 нояб. 2023 г., 09:53

Някой ден 

  Поэзия » Другая
109 2 0

Оредяват старците по пейкитe,
лицата им се местят 
на таблото с некролозите.
Захвърлени ръждясват лейките,
градините пустеят
и подивяват розите.

 

Все още пушат няколко комина,
прозорци светят в мрака
със някаква надежда...
А някой ден аз, вместо да подмина,
онези, дето чакат,
до тях на пейката ще седна.
 

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??