В полунощ и половина
някой влезе през комина.
- Кой си т
и? - извиках аз.
- Дядо Коледа съм аз.
- Щом си ти, ела при нас!
Но те молим: догодина
да не влизаш през комина!
Цял си в сажди - посред зима
трябва да перем килима!
© Ангел Чортов Все права защищены