Нет, не укор, не предвестье
Эти святые часы!
Ив. Ефремов "Час быка"
Къща плажна - охра с лед,
по терасите - метал ажурен.
Слънчев пръстен в свода блед
с огнени лъчи прежуря.
Утрото от облаци преде
бели гриви в синевата
и морето от брега краде
тъмно пясъчни обятия.
В Ница - охра, лед и електрик,
толкова красиво - чак до скука,
после - към небето уж отправен вик
кръв по плажа - нар разпукан.
А в Египет в срутен храм в вековен град
тихо спря сърцето на Мурад.
30.11.2017
© Мария Димитрова Все права защищены