3 сент. 2009 г., 15:36

Някъде, някога? 

  Поэзия » Юмористическая
521 0 4

Някъде, някога

дружно живели

чичовци, стринки,

вуйчовци, лели.

Цяло семейство

с дядо и баба.

Дружно деляли

боба и хляба.

Но се задало

новото време

и им създало,

виж ли, проблеми.

Фирма с парици

общи открила

тази сплотена

фамилия мила.

Барче с атракции,

после маркети

и във окото

взело да свети.

Кой от машина,

кой от кантара,

тайно от общото

почнал да бара.

И с крамолите,

като зараза,

свили гнезденце

завист, омраза.

Чичковци, стринки,

вуйчовци, лели,

в свои палати

вече живели.

С пенсийка малка

за млякото, хляба,

самотни останали

дядо и баба.

Живеят и днес

(със чужда опора)

в дом за самотни

възрастни хора.

© Харита Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??