Някъде, някога
дружно живели
чичовци, стринки,
вуйчовци, лели.
Цяло семейство
с дядо и баба.
Дружно деляли
боба и хляба.
Но се задало
новото време
и им създало,
виж ли, проблеми.
Фирма с парици
общи открила
тази сплотена
фамилия мила.
Барче с атракции,
после маркети
и във окото
взело да свети.
Кой от машина,
кой от кантара,
тайно от общото
почнал да бара.
И с крамолите,
като зараза,
свили гнезденце
завист, омраза.
Чичковци, стринки,
вуйчовци, лели,
в свои палати
вече живели.
С пенсийка малка
за млякото, хляба,
самотни останали
дядо и баба.
Живеят и днес
(със чужда опора)
в дом за самотни
възрастни хора.
© Харита Колева Всички права запазени