Вместо мене фалшивите думи
пресъздават измамна картина.
Цветовете от яркост се губят,
илюзорният фон се разтича.
Бутафорно надвикване в рими
заглушава най-тихите чувства,
в гръмогласни метафори скрити.
Замълчи. Да мълчим е изкуство.
На света няма думи за всичко.
Аз обичам! - ти казвам без думи.
Твои мисли душата ми срича
и прозрачно е пак помежду ни.
Да общуваш със някой безгласно,
мисъл чуждите мисли да вплита
преди думите - леко и ясно,
е магично, прекрасно, щастливо!
© Елена Желева Все права защищены