Не вярвам -
Не искам да вярвам
Не се надявам,
Че ще получа любов.
Не бягам –
Те отдавна ме настигнаха.
Сега вървиме трите по пясъка -
Самота, Меланхолия и Аз.
В четвъртък ще дойде и Скука
Но нямам какво да й дам.
Нямам нищо за ядене,
Защото отдавна съм спряла да ям.
Нищо нямам…
Освен мълчанието
На миналите дни
И - навярно - страданието,
С което плътта си прогорих.
Няма никой -
Тук сме само
Самота, Меланхолия и Аз.
Няма какво да им дам…
Няма никой и теб те няма,
А аз нищо нямам,
Щом нямам теб!
09.04.2007
© Гергана Цветкова Все права защищены
Здрава и прекрасна в свойта младост,
ти пак пиши, защото нам доставяш радост!
Наздраве, мила!