14 янв. 2008 г., 13:16

Няма нищо безмислено (миниатюри) 

  Поэзия
663 0 4

 

* * * 

Щрак. Всичко се видя.

Светкавицата показа колко

не-каквато-си-мислех-че-съм,

съм в действителност.

 

Лица

Чудничко как в състава на монетата

се включват две лица,

а самата тя

нито чува, нито вижда, нито знае,

нито може да бъде подведена

под отговорност.

 

Хората винаги претендират...

За мисленето са нужни доказателства.

Без тях, то е просто претенция.

 

Среща (в бъдеще време)

Моментно тракащи случайности

чакат да бъдат закупени

преди денонощния магазин да затвори.

Заговори ме!

 

"Гледна точка без хоризонт"

Хоризонтът ни смила

множество точки

в издатъчен признак

на истерично мълчание,

когато ударим на камък.

 

Мисъл

Стихийно безразборна се оказах.

Шарено в стъклата се огледах

и после нечии очи замазах,

уж да пръкне се в сърцата им напредък.

 

Смисловно

Ако за миг се вгледаш в живота,

нищичко няма да видиш.

Само нечия дъска, дето хлопа

и сума ти празнотии.

 

След толкова много глупави стиховидни нещица ми се дояде

(или Няма нищо безмислено)

Щрих насам - щрих натам

сякаш ми се ще да ям.

 

2007

© Джули Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Щрих насам - щрих натам

    сякаш ми се ще да ям.

    хаххх найс, найс
  • "Среща (в бъдеще време)

    Моментно тракащи случайности

    чакат да бъдат закупени

    преди денонощния магазин да затвори.

    Заговори ме!"-това най-много ми хареса!Е и другите са супер
    Поздравчета!



  • Аплодисменти!!!
  • Поздравления!!!
Предложения
: ??:??