3 июн. 2023 г., 12:31

Няма такъв народ 

  Поэзия » Гражданская
173 0 1

Няма и никога не може да има успешен народ,

чийто елит уж гради авторитет, прогрес и възход,

а в основи нови пак стар морал неетичен вгражда,

и че е верен фен на специални лични привилегии,

интриги и клевети, той това изобщо не крие дори.

Няма и никога не може да има успешен народ,

чийто елит взаимно сам себе си показно плюе,

и пред целия свят негативен имидж за България

създава, но въобще не му пука и пет пари не дава.

Няма и никога не може да има успешен народ,

чийто елит заслепен от завист, интриги и злоба,

е забравил обещанията си дадени пред народа,

и най-важното за него е единствено само това,

как да стигне възможно най-бързо до бленуваната

с баница тава, за да не се случи, недай си боже така,

някой да го избута настрана и тази много специална

привилегия да му отнеме и после цял мандат на сухо

да дреме и да проклина лошия си късмет, който го е

лишил фатално от европейската баница с мед.

Няма и никога не може да има успешен народ,

чийто елит вместо съграденото мъдро да надгражда,

без уважителна причина, просто напук, го разгражда,

и затова може би има поучителен разказ един,

че в ада за българите не слагат охрана,

щото те сами се бутат един друг в катрана на казана.

Няма и никога не може да има успешен народ,

чийто елит вместо от грешките на тези преди него

да се учи и напред с честни и достойни дела да върви,

и който вместо демократично и мъдро обединен, бели

и здрави мостове да гради, той черни пропасти строи

и подли капани реди, с такъв елит няма и никога няма

да има успешен народ, просперитет, прогрес и възход.

 

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ми, така е.
    И тава е закон интернационален, но тук, както правилно отбелязваш си пасва, като дялан камък... от Микеланджело...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??