Няма е полвин Луната
Няма я полвин Луната -
някой я е свил!
Грозен, черен, злонамерен
циганин е бил!
Бедничката - кой ли знае
де ли се намира!
Сигурно, след бой, я карат
да проституира!
Или - както всичко друго,
дето са обрали,
някъде са я продали
за цветни метали!
Тез разбойници свирепи
трябва да се трепят -
иначе земята цяла
някога ще гепят!
Ще ни продадат във робство,
всичко ще разбият,
и със циганска жестокост
ще ни изпребият!
Ала кой да го направи -
като трите власти
се замерят помежду си
с ругатни и пасти!
Няма кой да отговаря,
няма управия!
Ех, Българийо нещастна -
с тъжна орисия!
© Ангел Чортов Все права защищены
"Народ ли сме?Не сме!Ни аз,ни ти!
И Господ няма как да ни прости."
Поздрав за позицията и стиха,Ангар!
Честита Първа пролет!