22 февр. 2023 г., 08:48

Нямам 

  Поэзия » Философская
181 1 0

Аз съм сбор от слабости и страсти,

пълен съм и със душевни красти.

Но две страсти няма в мен,

от тях, уви, съм аз лишен.

 

Веч' прекалено съм далече

от хватката на гордостта.

Сърцето ми избягна вече

прегръдката на завистта.

 

А днеска тези два порока

подмамват ни надлъж и шир,

подобно на река дълбока

с коварен на завоя вир.

 

Затуй, доволен от съдбата,

що мойрите ми отредиха,

охотно хапвам от софрата

и си редя полека стѝха!

© Георги Янков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??