Аз съм сбор от слабости и страсти,
пълен съм и със душевни красти.
Но две страсти няма в мен,
от тях, уви, съм аз лишен.
Веч' прекалено съм далече
от хватката на гордостта.
Сърцето ми избягна вече
прегръдката на завистта.
А днеска тези два порока
подмамват ни надлъж и шир,
подобно на река дълбока
с коварен на завоя вир.
Затуй, доволен от съдбата,
що мойрите ми отредиха,
охотно хапвам от софрата
и си редя полека стѝха!
© Георги Янков All rights reserved.