4 июн. 2010 г., 09:12

Нямам мира 

  Поэзия
586 0 0

 

Когато тялото ти стяга... когато крясъкът ти се струва твърде тих и очите - твърде сухи...

 

 

Подай ми мастилото, ще пиша...

Няма да изпусна музата си.

Усещам я как едва диша

и иска лампата да угаси.

 

Няма да я пусна този път.

В бяло е облечена, макар че

стотици пъти остава без плът.

Ще заложим в играта на зарче.

 

Ако се падне пет, печелиш ти

и ще си легна тихо и кротко.

Но моят ход, да знаеш, е три

и ти печеля едното око.

 

През него ще гледам и питам,

ще ми предскажеш бъдещето.

Назад ще спра вече да тичам,

ще се отърва от сънищата.

 

Тетрадки много ще изпиша,

ще излея литри мастило...

Тогава спокойно ще диша

детето, ужилено с жило.

 

 

© Стефка Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??