5 апр. 2017 г., 00:12

Нямам време! 

  Поэзия » Философская, Гражданская
1274 4 3

Нямам време за вестници и телевизия,

вече книги дори не чета.

Имам свое призвание, цели и визия,

искам тях да достигна сега!

 

Нямам време за спорове, себе доказване,

хорски мнения, авторитет.

Имам мисия в този живот - не размотаване!

В нея искам да имам успех!

 

Нямам време за вещи и себе угаждане,

удоволствия, слава и власт.

Искам щастието да не живея за себе си,

сам да върша доброто, над мене да съм господар!

 

Нямам време за робство на лошите навици,

слабости жалки и грозен порок.

Смъртоносна борба без почивка, компромиси

- „или те, или аз”, ала никога роб!

 

Нямам време за страх, недоволство, омраза,

черни мисли, обида, безсилна тъга.

Имам обич, надежда и вяра - по-силни от всичко!

Тях ще следвам в живота, за тях ще умра!

 

20.03.2017

© Александър Ценов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??