Нямам време за вестници и телевизия,
вече книги дори не чета.
Имам свое призвание, цели и визия,
искам тях да достигна сега!
Нямам време за спорове, себе доказване,
хорски мнения, авторитет.
Имам мисия в този живот - не размотаване!
В нея искам да имам успех!
Нямам време за вещи и себе угаждане,
удоволствия, слава и власт.
Искам щастието да не живея за себе си,
сам да върша доброто, над мене да съм господар!
Нямам време за робство на лошите навици,
слабости жалки и грозен порок.
Смъртоносна борба без почивка, компромиси
- „или те, или аз”, ала никога роб!
Нямам време за страх, недоволство, омраза,
черни мисли, обида, безсилна тъга.
Имам обич, надежда и вяра - по-силни от всичко!
Тях ще следвам в живота, за тях ще умра!
20.03.2017
© Александър Ценов Всички права запазени