Бурно ръми и е тъмно.
Изкачването ми е стръмно.
Човешката ода
за антипода
пропада във пода.
Глезотията
на добротията
вече е до шията.
Фунията
от неискрени,
вкусни
устни
повлича
във водата,
дето изтича.
Сълзата
е между краката.
Тинята е във устата.
Вече няма зима - дръзна.
Лятото замръзна.
© Румен Марков Все права защищены
Здравей Румба!