20 янв. 2007 г., 00:30

О, как красиво е пристанището 

  Поэзия
955 0 5
О, как красиво е пристанището
със тези облаци, криле на гълъб,
които всеки миг ще заридаят!
А пясъкът попива всяка ласка
на ледното море необуздано,
което хвърля се напред стремглаво.
И лодките по хубост се сравняват
с вълните бели, пагубно студени.

За твоите прегръдки аз копнея,
но зная, ще загина от студа ти.
И като чайка скръбно те жадувам -
едва докосна те с крило и трепвам
от мраз, от обич и от болка, мили,
и кацам на скалата, плачеща.
И виждайки очите ти, разбирам,
че любовта към теб ще ме погуби.

© Листопад Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??