Надигам чашата с надежда,
Аплауз гръмко долетя.
Завинаги да се отрежда
Да споделим сърца в страстта.
Разлива огън и кантата
Ангелогласна зазвуча,
Виното тръпката ни свята
Иконописва пред света.
Целувам свежите ти устни,
Аленоцветни долини,
Зачатието ни предвкусвам,
Амин в очите ти кълни.
Любима, твоята усмивка,
Ювиги хан до сетен дъх,
Бранил бих с нежност без почивка,
Опиянен от твоя връх.
Владетелко на мойте мисли,
Творецът нека ни пречисти.
Асмите чакат сладък плод.
© Светличка Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе: