22 дек. 2008 г., 00:05

Обич 

  Поэзия
1025 0 3

Обичам те, моя Родино!

Кърмилница, майка добра.

Свещена навеки ще бъдеш

и през вековете ти ще пребъдеш!

 

Тъпкана, погазвана, отричана,

попила кръвта на стотици чеда,

горда навеки оставаш,

Свещена моя земя!

 

Столетнице, майко една!

Чедата ти с гордост заставаха в строя.

Тръпнещи викаха победно Ура!

Безстрашни влизаха в боя,

знаейки, че там ги дебне смъртта.

 

Но нямаше страх и въздишка,

стигаше само молитва една,

живи и здрави от бой да се завърнат,

та свойте жени и деца да прегърнат!

© Славка Григорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??