25 апр. 2011 г., 11:58

Обич в излишък... 

  Поэзия
1369 0 24

Вдъхновена от Rumpel (Румяна Пелова) – „Песен за майката”

 

 

Спъвах се в кръста от истини,

океан във бездетна пустиня.

Да отпия от тебе, пречистени,

две сълзи на самотна робиня.

 

Преминавах по пътища чужди

да намеря златисти ливади,

а камбани ехтяха ненужно

над греховните, огнени клади.

 

Прекосявах небето със поглед,

неуморно, да диря надежди,

да погледам пак птичия полет

устремен към всяка безбрежност.

 

А съм търсила вятър в окови…

Oкриленa от доброто ти рамо,

твойта обич в ковчег да заровя

ще ми стигне във излишък , мамо.

© Николина Милева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??